Kypärän valinta

Kypärän valinta

Kypäriä on saatavilla eri malleja ja kokoja useilta eri valmistajilta. Kypärän valmistaja & malli valitaan oman pään, mieltymysten, sekä budjetin mukaan. Kypärä itsessään ei ole sidonnainen pelipaikkaan kentällä, samat mallit ovat käytössä niin rissulla, kuin linjamiehelläkin.

Ja kun nyt kuitenkin kyse on siitä tärkeimmästä: eli pelaajan päästä. Jos tahdot säästää varuste hankinnoissa, emme suosittele tekemään sitä kypärän kustannuksella. Kannattaa treeneissä kokeilla vanhempien pelaajien kypäriä, ja tätä kautta lähteä hakemaan juuri sitä omaan päähän sopivinta. Eri valmistajilta löytyy kypäriä useissa eri hintaluokissa esim. Riddelliltä Foundation 269e, suosituin malli Speed (320e), sekä lippulaivan mainetta kantava Speedflex (469e). Hinnan mukaan kypärien ominaisuudet painon, muokattavuuden, istuvuuden, sekä muiden ominaisuuksiensa mukaan vaihtelevat.

Suurimmassa osassa Riddellin ja Schuttin kypäriä on ilmalla täytettävät “sisätyynyt”, joiden avulla kypärä saadaan istumaan pelaajan päähän sopivaksi eripuolilta. Ilmaa voidaan lisätä ja vähentää istuvuuden parantamiseksi mm. poskipaloissa ja kruunussa otsalla. Joissain malleissa venttiilit löytyy myös niskaosasta, johon ilmaa lisäämällä saadaan kypärä “lukittumaan” päähän napakammin Xenithin X2E, sekä Epic mallit käyttävät erikoisempaa kiristysmekaniikkaa leukakupin avulla. Leukakupin remmit kiristävät myös kypärän sisustan päähän istuvaksi. Kaikilta valmistajilta löytyy laadukkaita malleja edullisemmasta kalliimpaan, ja valmistajien paremmuuden välillä voidaan käydä pitkää vääntöä. Fakta kuitenkin on, ettei yhdenkään pelaajan pää ole täysin saman muotoinen kuin kaverin. Mieltymys ja istuvuus eroista on paha lähteä sen enempää kiistelemään.

Kaikki meiltä tilatut kypärän sisältävät perus leukakupin ja facemaskin kiinnikkeet. Leukakuppeja eri kypäriin on tilattavissa myös useita erilaisia. Löytyy pinkkiä ja keltaista. Nahkaista ja geelitäytteistä. Kypärän ja facemaskin väri tulee tilata joukkueen värien mukaisesti, ettei joudu myöhemmin maalaushommiin.

Maski kypärään tulee tilata erikseen. Facemaskin valintaan vaikuttaa pelaajan omat mieltymykset, sekä pelipaikka kentällä. QB/WR/DB osastot suosivat erittäin avointa maskia, jossa näkyvyys ei rajoitu maskin ristikoilla. RB/LB pelaajat monesti tahtovat kasvoilleen facemaskin tiiviydellä suojaa vastapuolen pelaajan sormilta. Kun taas linjassa (OL/DL) molemmin puolin, jossa esteetön näkyvyys ei ole yhtä tarpeellista kuin em. “taitopelipaikoilla”, valitaan usein hyvin tiivis maski, jotta estetään vastapuolen sormien pääsy omille kasvoille. Kuitenkin facemaskikin valitaan oman mieltymyksen mukaan, eikä mikään estä esimerkiksi linjapelaajaa pelaamasta hyvin avonaisella maskilla.

Eri valmistajilta löytyy useita erilaisia facemaski malleja Verkkokaupastamme löydät helposti omaan kypärämalliisi sopivat facemaskit, joista pääset valitsemaan itsellesi sopivaa ristikkoa. Kypärän alle pelaaja voi tilata myös “skull capin”, tai käyttää mitä tahansa huivia/pantaa estääkseen hien valumisen kasvoille pelin aikana.

Kommentit

Kirjaudu sisään kirjoittaaksesi kommentin.